Volwassenen

Paarden houden van duidelijk en authentiek gedrag. Dit is voor hen van levensbelang.

Ze zijn vluchtdieren en reageren binnen de kudde op de kleinste signalen in hun omgeving. Is er gevaar? Kunnen we snel vluchten?

Ze communiceren voor een groot deel non-verbaal met elkaar. Ze ‘lezen’ elkaars lichaamstaal.
Paarden reageren instinctief en zonder oordeel op wat je doet en hoe je dit doet.

Wanneer jij met een paard in de bak staat zal hij geen onderscheid maken tussen mens of dier, tijdens een activiteit met het paard word jij onderdeel van hun kudde. Hij neemt jouw intentie en gedrag waar en laat je open en eerlijk ervaren hoe dit bij hem overkomt.

Er is geen goed of fout. Het is zoals het is of zoals jij het ervaart. Ook is er ruimte voor het opdoen van ervaring met ‘nieuw’ gedrag, ‘nieuwe’ gevoelens en ‘nieuwe’ gedachten.

Dagelijks hebben we te maken met onze eigen gevoelens en die van anderen. We staan dan met de ander in verbinding. Tijdens een ontmoeting met het paard maak je ook verbinding. Met het paard, maar ook met jezelf. Wat wij voelen is wat de paarden zien. Hierin wordt duidelijk hoe jij contact en/of verbinding maakt en hoe het paard hierop reageert.

Paarden zijn zeer vergevingsgezind en zullen jou iedere keer opnieuw zonder oordeel vanuit het hier en nu tegemoet treden.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close