Kindercoaching

Graag help ik kinderen om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken en beter te begrijpen. Door middel van allerlei (spel)oefeningen ontdekken we wat kwaliteiten en talenten zijn en wat het kind zo bijzonder maakt. Want dát is wie het kind is en waar zijn of haar kracht ligt. Ieder kind mag gaan voelen en ervaren dat je er mag zijn. Samen gaan we opzoek naar kwaliteiten, talenten, mogelijkheden, moed en dapperheid.

Kindercoaching met inzet van paarden is een mooie en laagdrempelige manier van coachen. Een paard is heel toegankelijk voor kinderen en oordeelt niet.

Samen met het paard wordt er een activiteit gedaan. Kinderen ervaren wat de reactie van het paard op hen is. Hierdoor krijgt het kind inzicht in zijn/haar handelen en ervaart het kind wat voor effect het heeft als hij/zij iets op een andere manier aanpakt. Lastige situaties uit het dagelijks leven kunnen samen met het paard worden nagespeeld. 

 Een aantal voorbeelden van onderwerpen tijdens de coaching zijn;

  • Sociale vaardigheden zoals communiceren, grenzen aangeven en respecteren.
  • Persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, weerbaarheid en het omgaan met emoties. 
  • Keuzes maken, plannen van bijvoorbeeld huiswerk, op zoek naar wat motiveert maar ook op zoek naar waarin vind ik mijn rust.
  • Ontwikkeling van grove en fijne motoriek.
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close