EMDR

Trauma verwerking met behulp van paarden.

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een nare en schokkende ervaring. Als je bent vastgelopen in de verwerking van de nare ervaring kan EMDR helpen om deze ervaring alsnog te verwerken, waardoor klachten verdwijnen. Tijdens de EMDR zal de therapeut vragen aan de schokkende gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Tegelijk zal er een afleidende stimulus worden aangeboden. Uit onderzoek blijft dat de verwerking dan sneller plaatsvindt. In traditionele EMDR bestaat de afleidende stimulus uit een lampje dat je met je ogen moet volgen of geluiden die door middel van een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden. Tijdens de EMDR ondersteund door paarden heeft het paard enerzijds de rol van “afleidende stimulus”. Maar tegelijk heeft het paard een ondersteunende en geruststellende functie. Traumaverwerking met de aanwezigheid van een paard heeft erg veel voordelen. Het paard kan een stabiele basis vormen van waaruit je het trauma kan verwerken. De rust, warmte en het vertrouwen van het paard werkt helend en bevorderend voor de traumaverwerking. Het paard vormt een stevig anker in het hier en nu, waardoor de verwerking sneller plaats kan vinden. Paarden zijn enorm
geaard en mindfull. Ze hebben geen oordeel. Ze zijn puur en eerlijk. Tenlsotte zijn ze natuurlijk zacht, aaibaar en knuffelbaar. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor EMDR met paarden?
http://www.psy-paard.nl
Een combinatie van coaching en EMDR behoort ook tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Even voorstellen:

Mijn naam is Manon Kuipers. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut èn enthousiast paardenliefhebber. De laatste jaren is mijn wens en mijn behoefte om deze twee gebieden met elkaar te verbinden steeds groter geworden. Toen ik 10 jaar oud was nam een vriendinnetje mij mee naar de plaatselijke manege. Ik was meteen verkocht. Alles aan de manege vond ik leuk. De pony’s, de geur, de sfeer, het spelen met de andere kinderen. Tijdens mijn eerste les van een half uur ben ik 3 keer van mijn pony gevallen. Vastberaden klom ik er telkens weer op want ik wilde kost wat het kost leren paardrijden. Sindsdien spelen paarden een grote rol in mijn leven. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat paarden heel erg veel te bieden hebben op persoonlijk en emotioneel vlak. Paarden beschikken over een hele bijzondere combinatie van zachtheid en kracht. Veiligheid is voor hen het meest belangrijke uitgangspunt. Tegelijk is het voor hen zeer belangrijk om hun eigen ruimte te creëren, duidelijke grenzen te stellen en deze te communiceren naar anderen. In mijn werk als psychotherapeut behandel ik mensen met trauma’s. Mijn indruk is dat er achter diverse psychische klachten vaak trauma’s verscholen liggen. Dit kunnen verschillende soorten trauma’s zijn. Geweld, misbruik, maar ook pesten, buitensluiting en emotionele verwaarlozing. Ik heb inmiddels ruime ervaring in het vak van behandelaar (17 jaar) en ik heb bij verschillende GGZ instellingen gewerkt.  Daar heb ik diverse psychische problematiek behandeld, zoals depressie, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en traumagerelateerde problematiek (PTSS, CPTSS en dissociatieve stoornissen). Tijdens mijn gehele loopbaan heb ik EMDR mogen geven en heb ik veel ervaring opgedaan met deze behandelmethode. Momenteel werk ik op een afdeling waar behandeling plaatsvindt voor slachtoffers van vroeg kinderlijke traumatisering.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close